Het verhaal van Marjanne

Marjanne is betrokken bij ons project als één van onze maatjescoaches. Vandaag vertelt ze haar verhaal.

“Ik ben Marjanne Verkerk en nu al bijna een jaar maatjescoach binnen het maatjesproject van Netwerk Dien je Stad. Dit project helpt kinderen niet alleen extra bij huiswerk, maar de maatjes zijn er ook om het echt gezellig te hebben met elkaar. Samen voetballen, samen koekjes bakken, praten over dingen die je eigenlijk liever niet met ouders bespreekt…

Toen ik werd benaderd om deze maatjes te coachen, hoefde ik niet heel lang na te denken. Wat een mooi project! En super leuk om maatjes te mogen coachen! Naast dat veel maatjes een soepel traject hebben, komt het ook wel eens voor dat het minder makkelijk gaat. Kinderen met bijvoorbeeld concentratieproblemen of moeite door een taal-/cultuurbarrière, komen niet altijd gemakkelijk mee op school. Kinderen vallen buiten de boot en hebben meer kans op achterstand.

Het meedenken en sparren in de lastige situaties maakt het het zeker waard, wanneer het maatje en zijn/haar leerling vervolgens stappen maken samen!

Als er vrijwilligers of studenten zijn die als maatje willen inspringen, is dat alleen maar gaaf. Dan ontstaan er heel mooie contacten en gesprekken. Niet alleen de kinderen leren daarvan, maar de maatjes net zo goed. Vooral het informele, gezellige contact zorgt voor vertrouwen, voor net wat meer motivatie, diepgang en succes. Waarom zou ik daar niet in willen coachen; het meedenken en sparren in de lastige situaties maakt het het zeker waard, wanneer het maatje en zijn/haar leerling vervolgens stappen maken samen! Dat is echt mooi om te zien, het is tof om hier deel van uit te mogen maken. Samen kom je altijd verder!”